MELENAČKI FORUM

www.melenci.com
Danas je 09.09.2010, 02:17:21

Sva vremena su u UTC + 1 sat

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Ponosno smo pokolenje nasih predaka
PostPoslato: 19.04.2008, 23:05:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.12.2007, 19:44:41
nasi preci verovase u Hrista i imase zakon od boga a ne od ljudi /zakon moralnih vrednosti koje ni jedan ljudski zakon ne nadmasi/ iako sam za evropsku srbiju pitanje je sta ce nam doneti ta evropa / NEOGRANICENE SLOBODE KOJE MOGU SAMO DA VODE U ANARHIJU JEL LJUDSKIM SLOBODAMA I PROHTEVIMA KRAJA NEMA/ ne pricam na pamet dosao sam skoro iz holandije gde sam video i dobre i lose strane evropske unije

Vrh

PostPoslato: 20.04.2008, 22:44:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.10.2007, 12:49:25
Lockacija: Melenci-Beograd
Pa nisam bas primetila da ljudi u EU zive van svih pravila i propisa. Holandija je malo specificna po tom pitanju, ali ostale zemlje su prilicno rigorozne...

stoji mracna sena
- nasih iskusenja glas..."

Vrh

PostPoslato: 21.04.2008, 08:08:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.11.2007, 19:55:20
Lockacija: Holandija
@ Branko

Ne znam na sta tacno mislis pod losim stranama Holandije, ali ukoliko je to dozvoljeno konzumiranje marihuane, iznenadices se da saznas da Holandija ima NAJMANJI procenat mlade populacije koja uziva ovu drogu. Dakle, mnogo manji procenat ljudi to konzumira u Holandiji nego u zemljama gde je to zabranjeno (efekat zabranjenog voca). Takodje, Holandija ima najmanji procenat uzivalaca heroina od svih zemalja u regionu itd...I Britanija sada razmislja da primeni ovaj model.

Sto se tice legalne prostitucije: prostitucija nazalost postoji svuda, ali u Holandiji su te zene zasticene, imaju zdravstveno osiguranje, i uplacenu penziju. Dok recimo kod nas, citala sam nedavno clanak u novinama, ukoliko ih neko pretuce na ulici, ne smeju ni da se obrate policiji jer bi same bile uhapsene, a ne nasilnici. U prostituciji se desava da zene postaju visestruke zrtve. U Holandiji naravno nije sve idealno, i i dalje u tom poslu ima svega i svacega, ali se bar smanjio broj podvodaca, i zaradjeni novac ide tim zenama, a ne ko zna kome...

A sto se tice anarhije, od 2004 do danas broj ljudi u zatvorima je opao za 15% zbog smanjenja kriminala. I prosle godine je zabelezen najmanji broj ubistava od kad postoje podaci...

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 21.04.2008, 19:16:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.10.2007, 17:07:33
Зоран - Уча je napisao:
Наши преци стварали, а ова приватизација уништи: нашу дедовину, запослења младих, људе пред пензију.....

O kojim precima i dedovinama pricas ti ??????????????????
Jel pre drugog svetskog rata ili posle svetskog rata, razmisli dobro ocemu pises. lalla

Vrh

PostPoslato: 23.04.2008, 00:39:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.11.2007, 00:33:41
branko je napisao:
... NEOGRANICENE SLOBODE KOJE MOGU SAMO DA VODE U ANARHIJU JEL LJUDSKIM SLOBODAMA I PROHTEVIMA KRAJA NEMA/ ne pricam na pamet dosao sam skoro iz holandije gde sam video i dobre i lose strane evropske unije

Pa te neogranicene slobode se upravo odnose na Srbiju, ovde svako radi sta hoce a retko ko prodje nekaznjeno - pocev od pojedinca pa do vlasti... Upali vatru na ulici u recimo Nemackoj pa ce ti za nekoliko minuta doci vatrogasci da to ugase a ti ces lepo platiti kaznu i sve troskove, ili na primer baci djubre "iza sela" pa ce prvi koji te vidi prijaviti policiji, itd, itd... Kakve nam to slobode vise trebaju?

Vrh

PostPoslato: 14.05.2008, 08:47:19 

Pridružio se: 21.04.2008, 16:51:07
o.rakic je napisao:
...Dakle, mnogo manji procenat ljudi to konzumira u Holandiji nego u zemljama gde je to zabranjeno (efekat zabranjenog voca)...

Pre bih rekao efekat veceg standarda (uz dobro isplanirane zakone), jer i u Indiji je dozvoljeno konzumiranje svega i svacega, pa ih bagerima skupljaju na gromile. Brutalno zar ne?

Vrh

PostPoslato: 02.02.2010, 18:04:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2010, 19:11:47
Lockacija: Athens
Miky je napisao:
bilo bi dobro da zakon nalaže ljudima da uredjuju ispred svojih kuca. (ako ne zelis, plati lepo kaznu, ima ko će).
tako bi napustene kuće (nekima se ne zna ni vlasnik - kao sto je slucaj centar) bile zakonom uslovljene - da bi u protivnom bile oduzete (prodate na aukciji - sto bi selu dobro dosla ta lova) :D

jednostavno: imaš 5 kuća - PLATI!
NEMAŠ para - PRODAJ (pokloni), a ne da ruže selo...

:))

Vrh

PostPoslato: 02.02.2010, 18:17:02 
Korisnikov avatar

Trinithy je napisao:
Pa nisam bas primetila da ljudi u EU zive van svih pravila i propisa. Holandija je malo specificna po tom pitanju, ali ostale zemlje su prilicno rigorozne...

prosla sam i ja Holandiju i uzduz i popreko i primetila da je ista kao Vojvodina,ravna i zelena,da puno gradjana zivi od poljoprivrede i da su sela prelepa,cista,kuce besprekorno okrecene-ofarbane,a posebno okucnice.Domace zivotinje lepo uhranjene,ciste,dlaka im se sjaji...drugim recima:BAJKA :roll:
A za tu bajku ne treba nam Evropa i puno para,vec da zasucemo rukave i ponasamo se kao ljudi!

Vrh

PostPoslato: 02.02.2010, 18:21:14 
Korisnikov avatar

o.rakic je napisao:
@ Branko

Ne znam na sta tacno mislis pod losim stranama Holandije, ali ukoliko je to dozvoljeno konzumiranje marihuane, iznenadices se da saznas da Holandija ima NAJMANJI procenat mlade populacije koja uziva ovu drogu. Dakle, mnogo manji procenat ljudi to konzumira u Holandiji nego u zemljama gde je to zabranjeno (efekat zabranjenog voca). Takodje, Holandija ima najmanji procenat uzivalaca heroina od svih zemalja u regionu itd...I Britanija sada razmislja da primeni ovaj model.

Sto se tice legalne prostitucije: prostitucija nazalost postoji svuda, ali u Holandiji su te zene zasticene, imaju zdravstveno osiguranje, i uplacenu penziju. Dok recimo kod nas, citala sam nedavno clanak u novinama, ukoliko ih neko pretuce na ulici, ne smeju ni da se obrate policiji jer bi same bile uhapsene, a ne nasilnici. U prostituciji se desava da zene postaju visestruke zrtve. U Holandiji naravno nije sve idealno, i i dalje u tom poslu ima svega i svacega, ali se bar smanjio broj podvodaca, i zaradjeni novac ide tim zenama, a ne ko zna kome...

A sto se tice anarhije, od 2004 do danas broj ljudi u zatvorima je opao za 15% zbog smanjenja kriminala. I prosle godine je zabelezen najmanji broj ubistava od kad postoje podaci...

Pozdrav!

:))

Vrh

Prikaži postove od prethodnih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC + 1 sat